0577 - 46 21 98
menu

De kracht van S-Core

Tags: paneeldeur, S-Core, deur, kern

In ons assortiment paneelbinnendeuren vind je diverse exemplaren met een zogenaamde S-Core kern. Deze bijzondere manier van deuren maken is zeer de moeite waard om te ontdekken.

S-Core: verzekerd vormvast

Heb jij al jarenlang een paneeldeur in jouw woning hangen? Dan kan het gebeuren dat de latten van deze deur wat gaan uitzetten – bijvoorbeeld door temperatuurverschillen in de loop van de tijd of door vocht. Helaas zorgt dit voor zichtbare onregelmatigheden in je deur, omdat sommige latten kunnen gaan schuiven.

Bij een deur met S-Core kern weet je zeker dat dit niet gebeurt. Je vindt dit type onder andere bij de Weekamp binnendeuren van Weekamp Living Doors. Deze deur is opgebouwd uit gelamineerd hout (dunne latten die op intensieve manier op elkaar verlijmd worden, zonder lucht) van verschillende houtsoorten. Dit zorgt voor een andere opbouw, enorme stevigheid en voor vormvastheid. Lataftekening is bij een S-Core kern dus verleden tijd!

Kern deuren Links een deur met lattenvulling, rechts een variant met S-Core kern. Foto: Weekamp deuren

De opbouw van een binnenpaneeldeur met S-Core

Een Weekamp binnendeur met S-Core kern bestaat uit drie onderdelen. De panelen zijn gemaakt van hoogwaardig, vochtbestendig mdf. Vervolgens hebben de stijlen en dorpels een hardhouten kern van gelamineerd hout: de S-Core kern. De omtrek van de deur en de sponning zijn als laatste afgewerkt met zogenaamde ‘fijnnervige pine’. Die maakt de randen van de deur en de sponning glad en makkelijk af te werken.

Bekijk onze paneeldeuren met S-Core kern