0577 - 46 21 98
menu

Een keuken zonder grepen

Tags: druksnapper, snapper

De wereld van keukens kent regelmatig nieuwe trends en stijlen. In het geval van moderne keukens is dat (onder andere) het gebruik van keukenkastjes zonder greep. Je kunt jezelf niet stoten aan een uitstekend handvat en kleine kinderen snappen nog niet hoe de deur open moet. Om zelf wel bij de inhoud van jouw keukenkast te kunnen, maak je gebruik van een druksnapper aan de binnenzijde van het kastje.

Diverse druksnappers
Van links naar rechts: een universele druksnapper zonder magneet, een variant met magneet en een snapper met lange slag.

Hoe werkt een druksnapper met automatische scharnieren?

Een druksnapper wordt aan de binnenzijde van de keukenkastwand gemonteerd, op de haakse zijde van het front óf in een gat op de kopse kant van het frontje. Er zijn twee varianten verkrijgbaar: de snapper mét en zonder magneet. Een standaard druksnapper zonder magneet gebruik je in combinatie met automatische scharnieren. Deze scharnieren bevatten een veer, waardoor de deur na sluiting dicht blijft door de spanning in de veer. Door het keukendeurtje in de hoek van de snapper in te drukken, zorgt hij ervoor dat de deur open springt en je hem verder kunt openen.

 

Een druksnapper met gewone scharnieren monteren

Heb je geen automatische scharnieren in jouw keukenkastjes, maar wil je wel greeploze deuren? Dan zijn magneetdruksnappers een uitkomst! Zij houden het front ‘vast’ wanneer keukenkastjes gesloten zijn. Een druk op de hoek waar de snapper zich bevindt zorgt ervoor dat de magneet losspringt en je het kastje kunt openen.

 

Bekijk onze druksnappers