0577 - 46 21 98
menu

Hakken in het zand met onze deurvastzetters

Tags: deurvastzetter, vastzetter, dulimex

Het gebeurt vaker dan je denkt: even de deur open laten voor de kinderen of voor jezelf, omdat je met tassen vol boodschappen loopt. Voorkom in dit geval de frustratie van dichtvallende deuren door jouw deur te voorzien van een deurvastzetter. Dit kleine hulpmiddel plaats je onderaan jouw deur, waarna hij eenvoudig uit te klappen is.

Deurvastzetter Dulimex

Combineer een deurvastzetter met een deurdranger

Een deurvastzetter kun je uitstekend combineren met een deurdranger. Zo heb je het gemak van een deur die zichzelf netjes sluit wanneer je dat wilt (door de deurdranger), maar die ook eenvoudig open blijft staan (door de deurvastzetter). Met één voetbeweging zwaai je de deurvastzetter van zijn rustpositie naar de vloer en zet de vastzetter voet aan de grond. :-) Houd er wel rekening mee dat er veel meer kracht op de deurvastzetter komt te staan wanneer er een deurdranger op de deur zit.

Waar bevestig je een deurvastzetter?

Een deurvastzetter monteer je op het onderste deel van de niet-scharnierzijde van de deur. Door hem aan deze kant te plaatsen, kan hij optimaal tegendruk geven aan het gewicht van de deur (en een eventuele deurdranger). Om de juiste hoogte te bepalen voor de montage, kijk je naar de hoogte van de deurvastzetter. Zorg ervoor dat hij in geopende toestand goed tegen de grond gedrukt staat met zijn rubberen buffer. Teken dit af op de deur en schroef de deurvastzetter vast.

Ontdek het gemak van een deurvastzetter