0577 - 46 21 98
menu

Houd jouw RVS in topconditie!

Heb je gekozen voor RVS op de deur, het raam of als interieuraccessoires? Goeie keus! :-) Het is wel belangrijk om je te realiseren dat RVS regelmatig onderhoud nodig heeft om zijn schitterende kwaliteit te behouden. Cubic Colors zou Cubic Colors niet zijn als je daarom een paar gouden tips krijgt om jouw RVS te laten shinen als nooit tevoren!

schoonmaken hartje

  • Neem het RVS regelmatig af met een vochtige doek

Geef vuil en resten uit de lucht geen kans om zich te nestelen op jouw mooie RVS. Het belang van regelmatig schoonmaken is daarom groot. En… het is zo gedaan met een vochtige doek (en eventueel wat schoonmaakmiddel zonder ammonia). Let op: vooral in kustgebieden is het van belang om RVS regelmatig schoon te maken, omdat het zout voor vlekjes kan zorgen.

  • Kies voor een kwalitatieve cleaner

Om het RVS extra te reinigen, kun je het af en toe behandelen met een roestvast staalcleaner. Deze is algemeen verkrijgbaar in bouwmarkten en winkels met huishoudelijke artikelen.

  • Dé oplossing tegen vliegroest

Lijkt het alsof jouw RVS is aangetast door roest? In dat geval heb je waarschijnlijk te maken met vliegroest of vlugroest. Deze variant ontstaat door ijzerdeeltjes die vanuit de lucht op het RVS vallen. Gelukkig is er een oplossing voor deze vliegroest! Allereerst kun je gebruik maken van Scotch Brite, maar dit is alleen geschikt voor geborsteld RVS in verband met de mogelijke krassen die het veroorzaakt. Ook bij geborsteld RVS moet je echter opletten dat je met de borsteling mee wrijft. Voor zowel geborsteld als gepolijst RVS zijn metaalpolishwatten een geschikte oplossing tegen vlugroest.

Scotch Brite en Metaalpolish watten

Alle onderhoudsartikelen