0577 - 46 21 98
menu

Master Lock en Harry Houdini: een gouden combinatie

15 februari 2017 Tags: Master Lock, hangslot

Master Lock staat bekend om zijn productie van kwalitatieve veiligheidsproducten. Misschien wel hun bekendste product is het hangslot. Maar hoe is het de firma gelukt om zoveel bekendheid te verwerven in de jaren ’20 en ’30 – een periode waarin slotenfabrikanten als paddenstoelen uit de grond schoten?

Hoe Houdini Master Lock op de kaart zette

De kickstart van Master Lock heeft te maken met het succes van goochelaar en boeienkoning Harry Houdini. In het midden van de jaren ’20 neemt de bekende Houdini contact op met Master Lock-oprichter Harry Sodef. De reden? Houdini heeft problemen met het openen van hangsloten, zijn bekendste act als boeienkoning. In overleg worden nieuwe technieken uitgewerkt en verstopplekken voor sleutels bedacht. Zo plaatste hij ze onder andere tussen zijn vingers en onder zijn tong. Het zorgt voor groot succes bij de boeienkoning én voor veel publiciteit bij Master Lock, die met haar hangsloten volop in de spotlights staat.

Harry Houdini. Foto: www.masterlock.eu
Harry Houdini. Foto: www.masterlock.eu

Voortdurende ontwikkeling: het bluetooth hangslot

Uiteraard heeft Master Lock niet stilgezeten na hun succes in combinatie met Harry Houdini. Tientallen jaren later werd het bluetooth hangslot uitgebracht. Daarmee open je het slot met behulp van een code of je telefoon, zonder gebruik van een sleutel. Als Houdini dat honderd jaar geleden wist…

Master Lock bluetooth hangslot

Bekijk de producten van Master Lock