0577 - 46 21 98
menu

Optimale samenwerking met scrum

Tags: team, scrum, agile, samenwerking

In de marketingwereld is scrum al jaren een veelgebruikte term. Door korte lijnen te houden en snel te schakelen, verlopen werkzaamheden effectief en efficiënt. Ook binnen Cubic Colors zijn flexibiliteit en korte lijnen belangrijk. Dat geldt voor de communicatie onderling én die met jou als klant. Als team worden we daarom meegenomen in de wereld van scrum tijdens een workshop met Henri Boertien van Priom.

Workshop scrum

Werken met scrum: flexibel opstellen voor het beste resultaat

Rondkijkende blikken, her en der een gniffel. De vraag wat ‘scrum’ is, is voor sommigen in mist gehuld. Tot we in de praktijk ontdekken wat de Engelse term inhoudt. Henri vertelt dat je bij scrum flexibel blijft meebewegen met jouw einddoel en dat je elkaar regelmatig vraagt om feedback. Je weet daardoor zeker dat het uiteindelijke product aan jouw wensen voldoet, maar óók aan die van de opdrachtgever. Zo voorkom je verspilde tijd aan potentiële plannen die – om welke reden ook – toch niet goed uit de verf komen.

De scrummasters van Cubic Colors

Gedurende de training vol theorie en praktische opdrachten, ontdekken we als team dat ‘werken volgens scrum’ in ons allemaal zit. Korte lijnen houden, taken van je collega overnemen als dat hij of zij er niet aan toekomt, zorg dragen voor elkaars werkplezier en inschatten of je met elkaar een goede werkdruk hebt. Allemaal zaken die ervoor zorgen dat jouw organisatie vanuit scrum0oogpunt werkt: effectief. Daarnaast zijn we ‘lean’ bezig door onze werkzaamheden zo efficiënt mogelijk uit te voeren. Met elkaar stappen blijven maken en goed op elkaar inspelen haalt het beste rendement uit onze werkzaamheden. Onze slogan blijft daardoor voor jou gelden: service with a smile! ;)

Workshop scrum